Ford va lansa opt vehicule electrice pe piaţa din Europa

Foto: news.ro

Ford Motor a anunţat că va lansa în acest an opt vehicule electrice în Europa. Acesta este un pas major către obiectivul său ca până în 2022 majoritatea vânzărilor sale totale să fie reprezentate de automobile electrice.

Potrivit news.ro, printre vehiculele care vor fi lansate se numără și versiunile electrice ale SUV-urilor Kuga şi Puma şi ale berlinei Mondeo.

Producătorul auto mai intenţionează să lanseze în Europa alte nouă vehicule electrice până în anul 2024, printre care SUV-ul electric inspirat de modelul Mustang, în 2020.

Ford a prezentat modelele la salonul auto de la Frankfurt și a anunțat că se va asocia cu şase furnizori majori de energie din Europa. Aceștia vor oferi servicii de instalare a echipamentelor de încărcare a vehiculelor electrice la domiciliu.

Reprezentanții Ford anticipează ca gama sa de vehicule electrice va atrage în Europa vânzări mai mari decât modelele pe benzină şi motorină, din 2022. Mai mult, aceștia anticipează ca până la momentul respectiv să vândă 1 milion de vehicule electrice.