Fonduri europene pentru reducerea riscului la inundaţii în bazinul Dunării

Locuitorii care se află de-a lungul fluviului Dunărea vor fi mai protejaţi de riscul inundaţiilor datorită implementării unui proiect cu fonduri europene în valoare de 3,67 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

“În urma implementării proiectului Danube Floodplain, al cărui lider este Administraţia Naţională “Apele Române”, locuitorii care se află de-a lungul fluviului Dunărea vor fi mai protejaţi de riscul inundaţiilor. Proiectul are o valoare de 3,67 de milioane de euro, fonduri europene, alocate prin Programul Transnaţional Dunărea – Interreg şi reuneşte experţi din 10 ţări dunărene (România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Serbia), precum şi 20 de organizaţii”, se precizează în comunicatul Administraţia Naţională “Apele Române”.

Din partea României, alături de ANAR, participă, în calitate de parteneri, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor şi WWF-Romania.

În această perioadă, experţii identifică zonele luncilor inundabile din bazinul Dunării şi propun soluţii tehnice pentru refacerea lor, inclusiv prin stabilirea potenţialului de reconectare a acestora.