22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Focuri de armă trase de poliţiştii de frontieră pentru a opri persoane implicate în contrabanda cu ţigări

Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a opri un cetăţean ucrainean implicat în contrabanda cu ţigări, în urma acţiunii fiind confiscate ţigări în valoare de aproximativ 250.000 lei, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, potrivit Agerpres.

“Poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Teceu Mic, judeţul Maramureş, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Tisa spre interiorul ţării, transportând în spate mai multe colete voluminoase. Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase şase focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale”, a spus Iulia Stan.

Potrivit acesteia, în urma operaţiunii s-a reuşit reţinerea unui cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, iar celelalte persoane au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

În cauză se fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email