26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Focar mortal de holeră în Pakistan, unde au fost 51 de grade Celsius

FOTO: Profimedia Images

Un focar mortal de holeră din cauza apei potabile contaminate a izbucnit în centrul Pakistanului, mii de oamenii fiind infectați. Țara se confruntă cu secetă și o criză de apă potabilă amplificată de un val de caniculă care afectează Asia de Sud, spotrivit digi24.ro.

Temperaturile înregistrate în unele zone din Pakistan și India au atins valori record în ultimele săptămâni, ceea ce a pus în pericol viața a milioane de oameni, în contextul în care efectele crizei climatice sunt resimțite în toată regiunea.

Primele cazuri de holeră au fost depistate în Pir Koh, un oraș montan din provincia Balochistan, în 17 aprilie. De atunci, peste 2.000 de persoane au fost infectate și șase au murit, a declarat Ahmed Baloch, medic în departamentul de sănătate al regiunii.

Locuitorii din Pir Koh au reclamat că nu au acces la apă potabilă curată. Lipsa ploii din acest an a făcut ca iazurile din apropiere să se usuce. Singura lor sursă de apă a fost o conductă care ruginise și contaminase alimentarea cu apă, a spus un localnic. „Oamenii sunt obligați să bea apă murdară”, a spus el.

Prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif a dispus să fie luate măsuri urgente pentru ca focarul de holeră din Pir Koh să fie redus. Armata a fost trimisă în zonă pentru a ajuta la amplasarea de rezervoare mobile de apă, astfel încât apa potabilă curată să ajungă la oameni, și pentru a înființa tabere medicale pentru tratarea bolnavilor.

Holera este o boală diareică acută care ucide mii de oameni în întreaga lume în fiecare an. Se transmite cu ușurință, prin consumul de alimente sau apă contaminată cu bacteria Vibrio cholerae.

Print Friendly, PDF & Email