Focar de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Galați! Vezi ce s-a întâmplat

Foto: agerpres.ro

Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă ,,Sf. Andrei” din Galaţi se închid pentru dezinfecţie, după ce 27 de cadre medicale care lucrează acolo au fost testate pozitiv, a declarat directorul unităţii medicale Alina Valentina Dobrea, notează Agerpres.

Potrivit acesteia, în cele trei secţii – Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1 – sunt internaţi 26 de pacienţi care sunt transferaţi la alte secţii din spital. Toţi pacienţii au fost testaţi pentru COVID-19 iar rezultatele au fost negative.

De asemenea, toţi angajaţii din cele trei secţii medicale închise au fost testaţi COVID-19. Cele mai multe cadre medicale infectate cu SARS CoV 2, respectiv 16, sunt la secţia Medicală 1, la Nefrologie au fost testate pozitiv alte şase cadre medicale, iar la Chirurgie 3, un număr de cinci.

Cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus sunt şi la alte secţii din spital, inclusiv la medicul epidemiolog al unităţii medicale, motiv pentru care Spitalul Judeţean Galaţi a solicitat DSP detaşarea unui cadru medical care să coordoneze anchetele epidemiologice.

Spitalul Judeţean Galaţi a mai trecut, în luna iulie a acestui an, printr-un episod de infectare cu SARS-CoV-2 a personalului, când din cei 2.200 de angajaţi peste 190 au fost testaţi pozitiv.