Foc pus intenționat la magazia de lemne a Mănăstirii Costineşti

Foto: news.ro

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni, la magazia de lemne a Mănăstirii Costineşti. Potrivit news.ro, aceasta a fost distrusă de flăcări, iar focul a fost pus de o persoană neidentiticată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la o magazie de lemne din incinta Mănăstirii Costineşti.

La faţa locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu cinci subofiţeri din cadrul staţiei Tuzla. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ 40 de minute. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că focul ar fi fost pus intenționat de o persoană.

De asemenea, în acest caz, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a dechis un dosar penal în rem pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendire. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest incendiu.