13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Florin Cîţu: Guvernarea merge bine; relaţia cu premierul este foarte bună

Foto; Agerpres

 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, apreciază că, până la această dată, Guvernul actual şi-a făcut bine treaba, iar relaţia sa cu premierul Nicolae Ciucă este una “foarte bună”, cu toate că  ar vrea ca premierul să îşi pună mai mult amprenta pe actul de guvernare şi să ia decizii cu care se simte “confortabil”.

Mai exact, liderul liberal a afirmat marţi seara, la TVR 1, că funcţionează compromisul făcut pentru crearea Guvernului, în pofida unor declaraţii făcute de anumiţi lideri politici, pe care le consideră încercări de păstrare a electoratului propriu.

“Guvernarea, până acum, merge bine. Acum, mai sunt astfel de postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie, dar, în rest, acest compromis, care a fost făcut pentru a crea o stabilitate într-un moment dificil pentru România şi a avea o majoritate în Parlamentul României, deocamdată funcţionează. Este exact cum mă aşteptam să fie un compromis. După cum vedeţi, sunt declaraţii şi de o parte, şi de alta, fiecare încearcă să îşi păstreze, e adevărat, electoratul, dar eu aş spune că nu suntem într-o campanie electorală, acum sunt mai importanţi românii şi măsurile pentru români. Dar, chiar şi în această situaţie, pentru mine este foarte important să nu distrugem un echilibru care a fost câştigat foarte greu în ultimii doi ani de zile, pentru economie, pentru că toţi vom avea de tras, după aceea, în viitor. Orice derapaj va fi sancţionat şi public de PNL, dar şi în coaliţie”, a spus Cîţu, potrivit Agerpres.

În același timp, Florin Cîţu a afirmat că și-ar dori ca prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu care are o relaţie foarte bună, să ia decizii prin care să îşi pună propria amprentă pe actul de guvernare.

“Este o relaţie foarte bună, Nicu este un coleg, un liberal şi un premier care îşi face treaba foarte bine. (…) Nu vreau să influenţez nici modul de a lua decizii, avem stiluri diferite, dar este premierul Partidului Naţional Liberal, este un om cu care am lucrat în două guverne şi am lucrat bine cu el, deci avem o relaţie strânsă. Dar vreau să îşi pună propria amprentă pe această guvernare, să ia decizii cu care el să fie confortabil, pentru că nu este uşor să ai un guvern în care ai, totuşi, două partide cu doctrine diferite. Este un guvern de compromis pe care trebuie să îl conducă şi acolo el trebuie să ia aceste decizii. Noi avem luxul, PNL, şi eu, ca preşedinte al PNL, să iau deciziile care sunt pentru PNL şi să nu fac compromisuri”, a afirmat liderul liberal.

Print Friendly, PDF & Email