ANPC a sancționat mai multe firme. Vezi motivul

Foto: radioconstanta.ro

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat contraventional cu avertisment operatorii economici EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL (EVOMAG), STUDIO MODERNA SA, JUMBO E.C.R. SRL, IKEA ROMANIA SA., CRISTIAN 76 TOUR SRL SI FAN CURIER EXPRESS SRL. Potrivit stiripesurse.ro, sancțiunile au venit ca urmare a numărului mare de reclamaţii înregistrate la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti.

Abaterile constatate au vizat în primul rând nerespectarea termenelor privind livrarea produselor, a montării aparatelor de aer condiţionat, aducerea la conformitate a produselor aflate în perioada de garanţie, întârzierea livrării coletelor, refuzul dreptului de denunţare a contractului în 14 zile (conf. OUG34/2014), precum şi nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii a pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.

Acțiunea de control coordonată de Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC, și de  Paul Anghel, director general ANPC, se încadrează în practica unitară la nivel național, demarată de ANPC pentru a veni în sprijinul consumatorilor cu o soluționare cât mai rapidă a sesizărilor. Astfel s-au stabilit următoarele termene:

– termenul de răspuns la sesizare va fi de maxim 48 ore

– termenul de livrare al produselor: maxim 15 zile de la data achiziționării, iar termenul de montaj al aparatelor de aer condiționat de maxim 7 zile de la data achitării serviciului

– respectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.

-respectarea condițiilor generale privind furnizarea serviciilor poștale, respectiv respectarea timpilor de livrare pentru toate tipurile de servicii poștale interne și internaționale, inclusiv termenele de returnare a contravalorii trimiterilor poștale către expeditor (sumele colectate de la destinatar).

“Acțiunea va continua până când toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a spus Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC.