Firma poloneză Solaris a început livrarea celor 16 autobuze electrice către Primăria Craiova

Foto: Lia Olguta Vasilescu/Facebook.com

Firma poloneză Solaris a început să livreze cele 16 autobuze electrice pentru transportul public din Craiova, pentru care a realizat anul trecut cu municipalitatea un contract de 57.536.000 lei, fără TVA.

Potrivit declarațiilor primarului Lia Olguţa Vasilescu, primul autobuz electric va intra, începând chiar de miercuri, în parcul auto al Regiei de Transport al municipalităţii,  ulterior celelalte 15 autobuze vor fi livrate până în luna iulie.

“Primul autobuz electric achiziţionat de Primăria Craiova a ajuns în ţară şi va intra, de mâine, în parcul auto al RAT Craiova. (…) Până în luna iulie urmează să sosească încă 15 astfel de autobuze”, a scris primarul pe pagina de Fcebook.

Mai exact, Primăria Craiova şi firma Solaris Bus and Coach SA din Polonia au semnat, anul trecut în aprilie, contractul de achiziţie pentru cele 16 autobuze electrice. Finanţarea pentru aceatea este stabilită prin programul european – MOTRIC 1, pentru care municipalitatea asigură o contribuţie de 320.000 euro.

Aceste autobuzele electrice au 18 metri lungime, 2,55 m lăţime şi 3,48 m înălţime și capacitatea de 40 de locuri pe scaune şi 94 locuri în picioare. De asemenea, au un loc pentru persoanele cu dizabilităţi, sunt dotate cu aer condiţionat, cu 8 camere de supraveghere video, cu prize de încărcare pentru device-uri pasageri. Autobuzele vor intra pe 3 trasee de pe raza municipiului, care au fost deja stabilite.

Pe lângă ele 16 autobuze electrice, proiectul  mai are în vedere şi instalarea a 16 staţii de încărcare lentă şi 4 staţii de încărcare rapidă pentru acestea, precum şi semaforizarea şi includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecţii de pe traseele de autobuz.