Firea vrea să cumpere energie termică și de la alți furnizori în afară de ELCEN

Foto: hotnews.ro

Primăria Capitalei vrea să cumpere energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN, potrivit hotnews.ro.

Alex Burghiu, administratorul special al RADET, spune că CET-urile de la care ar urma să cumpere municipalitatea energie termică nu există, dar Burghiu spune că municipalitatea va face licitație și se va obliga să cumpere energie termică de la cine va construi un CET, ceea ce va încuraja investitorii.

”Se aprobă demararea de către RADET Bucureşti a procedurilor necesare în vederea achiziţionării de energie termică în zonele deficitare ale sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Municipiul Bucureşti, repectiv Pipera — Aviaţiei şi Colentina — Fundeni”, se arată în proiectul de hotărâre.

Mai mult, Alex Burghiu susține că proiectul, dacă va fi adoptat de Consiliul General, va duce la liberalizarea pieței de energie termică. Acesta a explicat că din cauza desființării CET-urilor Titan și Pipera, apa caldă este adusă tocmai din Berceni, ceea ce cauzează probleme – apa nu prea mai ajunge la temperatura potrivită.

Omul de afaceri Constantin Bucur, deținătorul Vest Energo din București, fostul CET Militari, a declarat în luna octombrie că se străduiește din 2010 să obțină aprobările necesare de la autorități pentru a construi două centrale termice noi în partea de nord a Capitalei, însă până în prezent ar fi primit doar răspunsuri negative.