Firea: Sâmbătă se va deschide circulaţia pe Podul Ciurel

Gabriela Firea, a anunţat că în această sâmbătă se va deschide circulaţia pe Podul Ciurel. Edilul a reproşat întârzierile apărute la acest proiect proprietarului unei case din zonă, membru al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, care a atacat în instanţă autorizaţia de construire, potrivit Agerpres.

“Sâmbătă se dă drumul la circulaţie. S-a finalizat cea mai mare lucrare de infrastructură din ţară, Pod Ciurel-Nod Virtuţii. Dar trebuie să ştie toată lumea că acest pod, care nu este doar un simplu pod, aşa cum este prezentat de multe ori neadevărat, este practic un pod hobanat peste Dâmboviţa; sunt două pasaje supraterane peste Şoseaua Virtuţii şi încă un pasaj peste Dâmboviţa, plus nouă bretele de circulaţie rutieră”, a specificat edilul general într-o intervenţie live pe Facebook.

Primarul Gabriela Firea a specificat că proiectul, demarat în urmă cu 14 ani, ar fi trebuit să fie gata demult, dar că a fost blocat în instanţă aproape zece ani.

Mai exact, Marius Coaje, consilier al primarului general, a explicat că proiectul are trei componente: Nodul Virtuţii, finalizat (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secţiune până în Centura Bucureştiului şi cea de a treia – din Centura Bucureştiului până în Autostrada A1.