Firea impune taxă bombă pentru mașini. Vinietă eco în București

Foto: digi24.ro

Primarul general Gabriela Firea a anunțat măsuri pentru a reduce nivelul de poluare în București. Aceasta vrea să impună o taxă de 10 lei pe zi pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București. Potrivit dcnews.ro, nici mașinile non-eco, mai exact euro 1 și 2, nu vor fi scutite de taxă.

Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și în zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă: vinieta Oxigen B care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate”, a spus Gabriela Firea.

Mașinile care nu sunt înregistrate în București sau Ilfov și care au un grad mare de poluare, non-euro, euro 1 și euro 2, nu vor avea acces în centrul Capitalei, fiind zona cea mai poluată.

Cât despre autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, ele nu vor avea acces în zona centrală dacă sunt poluante, începând cu 1 ianuarie 2020. Mai mult, proprietarii mașinilor euro 3 vor plăti vinieta Oxigen C, chiar dacă sunt înmatriculate în București sau Ilfov.