Firea cere intervenţia Guvernului în vederea obţinerii unui aviz al DSP pentru atragerea de fonduri europene

Primarul Gabriela Firea, a solicitat, azi, intervenţia prim-ministrului Ludovic Orban şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru ca Municipalitatea să poată obţine un aviz al Direcţiei de Sănătate Publică pentru a atrage suma de 25 de milioane de euro, fonduri europene destinate materialelor sanitare.

“Solicit intervenţia prim-ministrului şi a ministrului Sănătăţii. Vă mai amintiţi cu siguranţă, pentru că nu s-au şters încă acele amintiri care ne-au traumatizat, instituţia care nu a răspuns zile întregi la telefoanele disperate ale românilor, zeci de ore, o instituţie care i-a ignorat pe cetăţenii din această ţară. Ei bine, nu era suficient ce s-a întâmplat în aceste luni de pandemie, iată că acum, din cauza DSP Bucureşti, o instituţie aflată în directa subordonare a Ministerului Sănătăţii, se vor putea pierde sume importante de bani din fonduri europene, mai exact 25 de milioane de euro”, a spus edilul general într-o intervenţie live prin intermediul Facebook.

Ea a mai specificat că banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea de aparatură de testare, echipamente şi materiale sanitare destinate spitalelor Victor Babeş, Colentina şi Carol Davila.

“În luna aprilie, în generozitatea sa, Ministerul Sănătăţii a anunţat că toate cheltuielile autorităţilor locale în lupta cu noul coronavirus vor fi decontate ori de la Guvern, deci prin fondurile naţionale, ori din fonduri europene. Zis şi făcut. Am realizat foarte multe proiecte. Acestea au fost validate, votate şi în Consiliul General – de asemenea şi de către experţii în fonduri europene -, dar de trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP – un simplu aviz din partea DSP, din partea doamnei Nicolescu, numită politic -, nu se pot atrage cele 25 de milioane de euro fonduri europene. Ce reprezintă aceste sume? Înseamnă achiziţia de aparatură de testare, echipamente, materiale sanitare pentru cele trei spitale COVID”, a mai spus primarul general.