Firea cere Guvernului aplicarea principiului „poluatorul plăteşte”

Foto: digi24.ro

Primarul general, Gabriela Firea, solicită Guvernului să aplice cât mai rapid principiul “poluatorul plăteşte” pentru vehiculele care poluează mediul, potrivit Agerpres.

“Cer Guvernului să aplice principiul ‘poluatorul plăteşte’ pentru vehicule poluante. Am luat o măsură pe plan local, vinieta ‘Oxigen’, dar, dacă Ministerul Mediului nu ia o măsură la nivel naţional, eficienţa luptei cu poluarea la nivel naţional va fi redusă, parţială, se va referi doar la Bucureşti”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, aceasta mai solicită și urgentarea lucrărilor la Centura ocolitoare a Capitalei şi demararea lucrărilor la noua Centură a Bucureştiului, care va face legătura între A1 şi A2, finalizarea lucrărilor la magistrala M5 şi demararea lucrărilor la magistrala M6, precum și modernizarea în regim de urgenţă a trei dintre cele patru CET-uri.

Firea cere gestionarea eficientă a depozitelor de deşeuri, aspect despre care declară că în mod eronat s-a spus că ar fi atributul PMB. Firea a explicat că Municipalitatea nu avizează gropile de gunoi, ci Agenţia de Mediu.