Firea a semnat contractul pentru supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Vezi mai multe detalii

Foto: hotnews.ro

​Gabriela Firea a semnat, astăzi, contractul pentru lucrările de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea, în valoare de aproximativ 73,5 milioane de euro fără TVA.

​„O investiție asteptată de 20 de ani. Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnesti și Supralargire Bulevardul Ghencea. Lucrările vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata executiei contractului este de 24 de luni”, a scris Firea pe Facebook.

Noua arteră va avea aproximativ 6 km și va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabila. Mai mult, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Proiectul va începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.