9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul „Proştii”, producţie cu participare românească, se va vedea în cinematografe din 3 martie

Foto: News.ro

Filmul  numit „Proştii/ Fools”, scris şi regizat de Tomasz Wasilewski,  ce reprezintă  o producţie cu participare românească, va fi lansat în cinematografele din ţară pe 3 martie, fiind distribuit de microMULTILATERAL.

Mai cu seamă, lungmetrajul prezintă  relaţia dificilă dintre o mamă şi fiul ei şi cum alegerile pe care le fac au consecinţe dramatice.

Marlena, în vârstă de 62 de ani, şi Tomasz, cu 20 de ani mai tânăr, ascunşi de lume într-un orăşel de la malul mării, au o relaţie fericită de mulţi ani. Viaţa lor de zi cu zi atent ţesută începe să se destrame treptat când, împotriva voinţei lui Tomasz, Marlena îşi aduce fiul să locuiască împreună cu familia. Când trecutul îi prinde din urmă cu toată forţa, vor fi nevoiţi să-şi redefinească iubirea, alegerile şi viaţa.

Trebuie menționat un aspect important, mai exact  pelicula „Proştii” (Polonia, România, Germania) a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2022, în secţiunea Proxima.

Distribuţia este  formată  din Dorota Kolak, Łukasz Simlat, Tomasz Tyndyk, Katarzyna Herman şi Marta Nieradkiewicz.

Despre cel de-al patrulea lungmetraj al său, cineastul spune: „Mă interesa o relaţie la limită. Prezint ceva ce se termină, ceva ce privitorul nu înţelege pe deplin. Ceva îi scapă. Am vrut să descriu această izolare stranie. Odată a existat între ei o mare iubire, dar în acelaşi timp au fost condamnaţi să nu se aibă decât unul pe celălalt. Atunci iubirea devine închisoare. Poate a fost şi faptul că mă găseam într-un moment special din viaţă pe atunci. Când am împlinit 40 de ani, am început să pun la îndoială multe lucruri. Treceam prin tot felul de schimbări, dar, în acelaşi timp, deveneam mai conştient de unele lucruri”.

Print Friendly, PDF & Email