13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul ”Imaculat”, propunerea României pentru premiile Oscar 2023, la Festivalul Alter-Native

Foto: Agerpres

Filmul “Imaculat”, cu regia semnată de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, care este propunerea României pentru categoria “Cel mai bun lungmetraj internaţional” din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film (Oscar 2023), va fi prezentat la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care începe miercuri, la Târgu Mureş.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă, de către directorul Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, Sipos Levente, care a precizat că “Imaculat” va fi prezentat gratuit, ca de altfel şi celelalte filme de lung metraj din România şi Ungaria, la fel ca şi cele 42 de scurtmetraje selectate în finala concursului, potrivit Agerpres.

Un alt punct interesant, a arătat Sipos, este “Micul Prinţ – spectacol pentru oameni mari”, care rulează de câţiva ani cu succes în toată ţara, la care de asemenea publicul va avea acces gratuit, la fel ca la toate evenimentele festivalului.

În plus, directorul artistic al evenimentului, Németh Előd, a declarat că în urma deciziei juriului de preselecţie, 42 de scurtmetraje vor concura în finala Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, acestea fiind selectate din cele 841 de pelicule înscrise.

Potrivit lui Németh Előd, din cele 42 de scurtmetraje admise, 19 sunt filme de ficţiune, 15 animaţii, 4 documentare şi 4 filme experimentale.

omânia şi Franţa au câte şapte filme în finală, Ungaria are şase, Rusia are cinci, iar Estonia are patru creaţii, dar în total sunt reprezentate 17 ţări.

Reprezentantul Asociaţiei “Érted – Pentru tine”, Domokos Ferenc, co-organizatorul festivalului, a precizat că şi în acest an tinerii s-au implicat în organizarea evenimentului, prin gestionarea platformelor online.

Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native se va desfăşura în Palatul Culturii din Târgu Mureş, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email