5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul de promovare a judeţului Timiş realizat de producătorul Charlie Ottley, va fi difuzat de BBC

Foto: News.ro

Filmul de prezentare a judeţului Timiş, din punct de vedere turistic, cultural şi gastronomic, realizat de cunoscutul producător Charlie Ottley, va fi difuzat de postul de televiziune BBC. Costurile pentru realizarea lui au ajuns la 25.000 de lei, iar difuzarea pe postul de televiziune BBC implică suma de 10.000 de euro.

Mai exact, clipul promovează turismul, cultura şi gastronomia din Timişoara şi din întreg judeţul într-un video de 8 minute şi într-un altul rezumat, de 1 minut. Acesta este realizat în contextul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Prezentarea filmului este făcută atât în limba română, cât şi în engleză, iar clipul de 1 minut va fi difuzat pe parcursul a 6 săptămâni pe postul de televiziune BBC din Marea Britanie, alături de alte materiale video realizate în mai multe zone reprezentative ale României.
„Am semnat un contract de promovare cu BBC, pentru 6 săptămâni de difuzare a clipului de 1 minut. Contractul, în valoare de 10.000 de euro, se va încheia în data de 15 ianuarie 2023. Acesta nu este singurul astfel de contract de promovare, vor urma şi altele. Va fi cea mai mare campanie de promovare a României în Occident”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreşedinte al CJ Timiş, luni, într-o conferinţă de presă.
Ottley declara în luna iulie că speră să promoveze acest film de prezentare pe BBC World.
”Aş vrea de asemenea să adaug că sperăm să colaborăm cu voi să strângem fonduri pentru a duce acest film pe BBC World. Vom încerca să mergem la un târg mondial de turism, la Londra în octombrie. Avem filme frumoase despre alte regiuni şi vom avea un film frumos şi despre Timiş şi sperăm să putem convinge ghizi de turism şi agenţii să vină pentru că turismul în România a fost lovit foarte greu pentru că oamenii nu înţeleg că suntem parte a NATO şi e puţin probabil să fim invadaţi prea curând de Rusia. Au fost anulate excursii anul acesta, s-au pierdut locuri de muncă, companii s-au prăbuşit, pentru că am avut COVID şi acum a mai venit şi lovitura cu războiul din Ucraina. Trebuie să promovăm puternic România pentru 2023 pentru ca turiştii să vină aici şi noi vom face tot  ce putem alături prietenii şi partenerii noştri să reuşim asta”, a declarat Charlie Ottley, potrivit unui comunicat News.ro.
”Este mult mai uşor să ajungi de aici în alte zone ale României decât să stai 3 ore pe Valea Prahovei, de exemplu. Este o comoară cu adevărat nedescoperită a României”, a declarat atunci Charlie Ottley.
Print Friendly, PDF & Email