13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul de acţiune “S.O.S.: Aterizare forţată/ Plane”, cu Gerard Butler, a ajuns pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Foto: News.ro

Filmul de acţiune “S.O.S.: Aterizare forţată/ Plane”, care îl are pe Gerard Butler în rol principal, a reușit să debuteze pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, potrivit unui comunicat News.ro.

S-a constatat faptul că acest film a fost văzut în sălile de cinema de 29.225 de spectatori şi a generat venituri de 817.877 lei, potrivit datelor cinemagia.ro.

În filmul de acţiune “SOS: Aterizare Forţată” prezintă cum  pilotul Brodie Torrance (Gerard Butler) îşi salvează pasagerii de la o lovitură de fulger, făcând o aterizare riscantă pe o insulă sfâşiată de război – doar pentru a descoperi că supravieţuirea aterizării a fost doar începutul. Când majoritatea pasagerilor sunt luaţi ostatici de rebeli periculoşi, singura persoană pe care Torrance se poate baza pentru ajutor este Louis Gaspare (Mike Colter), un criminal transportat de FBI.

Apoi trebuie mentionat faptul că blockbusterul “Avatar: Calea apei” a coborât pe locul 2  în clasament, după  ce în decurs de şapte săptămâni de la premieră, încasând 732.479 de lei. Filmul are încasări de 2,1 miliarde de dolari la nivel mondial, devenind al patrulea film din istorie cel mai rentabil.

Pe locul 3 a coborat comedia românească “Taximetrişti”, cu Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu în rolurile principale,  în al doilea weekend de la debut, ajungând să cumuleze încasări de 470.696 lei.

Pelicula “Babylon”, în regia lui Damien Chazelle, cu Brad Pitt şi Margot Robbie în rolurile principale, a coborât pe patru în al doilea weekend de la lansare. Filmul a fost văzut de 9.247 de spectatori şi a încasat 276.285 de lei.

Animaţia “Motanul încălţat: Ultima dorinţă” s-a menţinut pe locul cinci în topul românesc, fiind văzut de 11.368 de spectatori. Producţia DreamWorks a generat venituri de 261.324 de lei în a opta săptămână de la debut.

În coborâre în top este şi filmul românesc “Romina, VTM”, care a avut încasări de 196.496 de lei în al patrulea weekend de la premieră.

“Un bărbat pe nume Otto” s-a menţinut pe locul şapte în al treilea weekend de la debut, cu încasări de 156.538 de lei.

Print Friendly, PDF & Email