Filmul ,,Colectiv” aduce o premieră! Vezi la ce festival va fi prezentat

Filmul documentar ,,Colectiv” va fi prezentat în afara competiţiei la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia. Foto: Mediafax

Premieră pentru istoria recentă a cinematografiei românești! Filmul documentar ,,Colectiv”, despre incendiul din clubul bucureștean, a fost selectat pentru Festivalul de Film de la Veneția.

,,Filmul face parte din selecția oficială si va fi prezentat în sectiunea ‘Out of competition’ în cadrul festivalului, care are loc anul acesta între 28 august și 7 septembrie”, se precizează într-un comunicat pentru ziare.com. Documentarul ,,Colectiv” – despre evenimentele care au urmat incendiului din clubul bucureştean în care au murit 64 de persoane în urmă cu patru ani – este regizat de Alexander Nanau, regizor de origine română premiat cu Emmy.

,,Este un film despre sistem versus oameni, despre adevar versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale”, se mai arată in comunicatul amintit.

Lungmetrajele selectate pentru cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia au fost anunţate joi, într-o conferinţă de presă susţinută de Paolo Baratta, preşedintele La Biennale di Venezia, şi Alberto Barbera, directorul evenimentului.