24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul „Câmp de maci” va fi disponibil din septembrie în cinematografe

Foto: News.ro

Filmul „Câmp de maci” în regia lui Eugen Jebeleanu, unul dintre cele mai premiate filme româneşti ale anului, va rula din luna septembrie în cinematografele din ţară, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Icon Production.

Lungmetrajul a fost prezentat vineri seară, la a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, în faţa a peste o mie de spectatori şi în prezenţa actorului principal, Conrad Mericoffer.

Pelicula  este stabilită să ruleze în cinematografele româneşti din 17 septembrie.

Drama „Câmp de maci” a fost prezentată în premieră mondială anul acesta la Festivalul Internaţional Tallinn Black Nights (PÖFF). Cu mai multe premii internaţionale în palmares, două dintre ele fiind acordate pentru cea mai bună interpretare actorului Conrad Mericoffer (la Festivalul Internaţional de Film Gijón şi Festivalul Internaţional de Film de la Torino), lungmetrajul a fost recompensat şi cu trofeul pentru regie la TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania), unde a primit şi premiul publicului pentru un film din competiţie.

Totodată, a fost şi este prezent în peste 15 selecţii oficiale la festivaluri de film din Europa şi Statele Unite ale Americii. Printre acestea se numără BFI Flare London, Glasgow Film Festival, Miami Film Festival şi San Francisco International Film Festival.

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viaţa lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din Bucureşti. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relaţie la distanţă, Cristi şi colegii lui participă la o intervenţie într-un cinematograf din centru, unde mai multe persoane sabotează proiecţia unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relaţie pasageră din trecut cu un alt bărbat revine şi îi ameninţă stabilitatea profesională şi personală.

Primul lungmetraj al lui Jebeleanu a fost bine primit şi de publicul de la Sfântu Gheorghe, aplaudat la scenă deschisă, iar pe scena festivalului actorul Conrad Mericoffer a vorbit despre colaborarea cu regizorul şi despre modul în care şi-a construit şi înţeles personajul.

În distribuţie  se mai regăsesc Alexandru Potocean, Cendana Trifan, Ionuţ Niculae, Alex Călin, Rolando Matsangos şi George Piştereanu.

Lungmetrajul este produs de Velvet Moraru, imaginea este semnată de Marius Panduru, care a filmat pe peliculă, montajul – de Cătălin Cristuţiu, sunetul – de Alex Dragomir, iar scenografia şi costumele – de Velica Panduru.

„Câmp de maci/ Poppy Field” reprezintă o producţie Icon Production, în co-producţie cu Motion Picture Management şi Cutare Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană prin programul Creative Europe – Media 2017 şi a fost selectat în programul Connecting Cottbus – work in progress, 2019.