Filmele de la TIFF, proiectate la București în cadrul “Cinema sub clar de lună”

A fost anunțat faptul că filme incluse în acest an la TIFF dar și alte pelicule ce au fost premiate vor  fi proiectate  și în București, în aer liber, în spațiul alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A. Astfel că în fiecare weekend, ele vor putea fi văzute între 7 august şi 27 septembrie, în cadrul proiectului “Cinema sub clar de lună”, potrivit Agerpres.

Conform organizatorilor, oamenii din Capitală vor putea vedea filmele care deschid și închid TIFF 2020, pe cele care vor primi Trofeul Transilvania şi Premiul Publicului, dar şi lungmetraje din diverse secţiuni ale festivalului, plus alte titluri europene premiate sau cu succes la public.

“Cinema sub clar de lună” debutează pe 7 august, cu “La Belle Epoque” / “Cei mai frumoşi ani”, filmul de deschidere al ediţiei din acest an a TIFF, o comedie franţuzească plină de dragoste, nostalgie şi umor, avându-i în rolurile principale pe Fanny Ardant, Daniel Auteuil şi Guillaume Canet.

Al doilea film, care va putea fi văzut pe 8 august, face şi el parte din programul TIFF de anul acesta: drama “The County” / “Ţinutul”, cea mai recentă peliculă a regizorului islandez Grimur Hakonarson, premiat la TIFF în urmă cu câţiva ani pentru “Rams” / “Despre oameni şi oi”.

Mai trebuie menționat faptul că proiecţiile sunt programate  câte un film pe seară și se vor vedea  în aer liber, vinerea, sâmbăta şi duminica, într-un spaţiu care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranţă sanitară. Filmele încep de la ora 21:00, iar biletele se pot achiziționa prin intermediul Eventbook.ro.

“Cinema sub clar de lună” este un proiect al Asociaţiei Festivalul de Film Transilvania (AFFT) şi vine în întâmpinarea cinefililor, oferindu-le posibilitatea ca, până la deschiderea sălilor de cinema, să vadă filme pe ecran mare.