Fifor: Polițistul care i-a răspuns Alexandrei avea trei apeluri în același timp! Vezi ce decizie a luat ministrul

Foto: news.ro

Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne, a anunțat că primele schimbări privind 112 se vor pune în practică până la data de 8 august. Acestea constau în implementarea sistemului dispeceratelor integrate. Astfel, operatorul STS, reprezentantul Ambulanței, al SMURD și polițistul se vor afla în același centru.

Potrivit hotnews.ro, aceste schimbări se vor produce în toată țara. Fifor susține că dispecerul Poliției avea și alte apeluri pe fir în momentul în care Alexandra a sunat la 112. Printre aceste apeluri se afla și unul cu violență domestică ce putea să degenereze.

”Începem la Bucureşti cu această integrare, vom avea pe acelaşi loc 112, Ambulanţă, SMURD, Pompieri şi Poliţia. De ce nu s-a reuşit această integrare până în momentul de faţă nu vreau să comentez. Cert este că prin ordinul meu lucrurile acesta se vor petrecere până în data de 8 august, adică va veni şi Poliţia alături de structurile de care vă vorbeam pentru a elimina orice fel de întârziere, pentru a elimina orice fel de reacţie întârziată”, a declarat Mihai Fifor.

Ministrul este de părere că dacă toți dispecerii se aflau în același loc, Alexandra putea fi salvată deoarece se putea lua o măsură mai rapidă.