22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Fiecare familie din Ţara Galilor va primi un copac pe care să-l planteze

Foto: Lee Waters MS/Twitter

Fiecare gospodărie din Ţara Galilor va avea posibilitatea de a planta un copac pe care îl va primi gratuit în cadrul unei scheme pentru combaterea schimbărilor climatice, potrivit digi24.ro.

Această schemă le va oferi locuitorilor ocazia să aleagă un copac pe care doresc să-l planteze chiar ei sau să opteze pentru plantarea unui arbore de către Coed Cadw, filiala din Ţara Galilor a Woodland Trust, cea mai mare organizaţie caritabilă de conservare a pădurilor din Regatul Unit.

Copacii vor fi disponibili începând din luna martie în cinci centre regionale, urmând ca până în luna octombrie 2022 să fie puse la dispoziţia cetăţenilor 20 de astfel de centre.

Potrivit ministrului adjunct pentru schimbări climatice, Lee Waters, costurile acestui proiect sunt estimate la aproximativ 2 milioane de lire sterline, notează Agerpres.

În cadrul unei vizite efectuate la unul dintre proiectele de împădurire ale trustului din apropiere de Gnoll Park din Neath, în regiunea Ţara Galilor de Sud, ministrul Waters şi-a exprimat speranţa că această campanie va inspira familiile să continue să planteze singure copaci în viitor.

Print Friendly, PDF & Email