“Feţele pandemiei” – expoziție foto-documentară în aer liber la Zalău

“Feţele pandemiei” constituie prima expoziţiei foto-documentară  care aduce în vedere viaţa trăită în pandemia provocată de COVID-19 a fost vernisată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ieri, în aer liber, pe platoul din centrul Zalăului, potrivit Agerpres.

“‘Feţele pandemiei’ este, de fapt, o expoziţie care îşi propune să surprindă istoria care se scrie sub privirea noastră, în ideea în care muzeele sunt aproape obligate să facă documentare în timp real ale socialului, ale evenimentelor pe care le trăim, nu doar să aibă o orientare exclusiv paseistă, spre trecut, să reflecte numai aspectele legate de viaţa din trecut”, a declarat managerul Muzeului Judeţean Zalău, Corina Bejinariu.

Ea susține că ideea expoziţie a pornit de la un proiect al lui Ionuţ Teoderaşcu, care studiază fotografia la Londra şi care, izolat fiind în Iaşi, a realizat o serie de fotografii ce surprindeau viaţa zilnică pe un şantier.

Prin urmare ideea lui Ionuţ Teodoraşcu a fost dezvoltată și au fost contactaţi alţi trei fotografi, Vlad Petri, Eli Driu şi Nicu Cherciu, pentru a surprinde mai multe “feţe” ale vieţii în pandemie.

Doritorii  pot vedea expoziţia de  joi până duminică pe Platoul Central din faţa Clădirii Prefecturii Sălaj, iar de pe 4 august ea se va muta la Galeria de Artă “Ioan Sima”, unde va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii august.