28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Zilele unteatru 11 – în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie

Foto: Agerpres

Festivalul anual de teatru, muzică şi prietenie “Zilele unteatru”, care va avea loc în perioada 19-25 iulie, inaugurează proiectul Unteatru Open-Air – stagiunea de vară din Grădina Casei Universitarilor (strada Arthur Verona).

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis preluat de Agerpres, evenimentul  vine în întâmpinarea aniversării  a 11 ani de unteatru printr-un amplu program dedicat spectatorilor de toate vârstele, invitaţi să descopere, timp de şapte zile, cele mai noi producţii unteatru, spectacole în premieră absolută, concerte acustice şi unplugged, proiecţii de film şi activităţi pentru copii.

Stagiunea din Grădină va  începe luni, de la ora 21,00, cu o reprezentanţie specială a celui mai nou spectacol al regizorilor Andrei şi Andreea Grosu, “Domnişoara Iulia”, cu Dana Rogoz, Richard Bovnoczki şi Mihaela Trofimov. În deschiderea evenimentului, Dobrică (Mihai Dobre), cel care semnează muzica din spectacol, va anima atmosfera din spaţiu printr-un opening party cu intrare liberă.

Pe data de  20 iulie, de la aceiaşi oră, va fi prezentat filmul “Another Round” regia Thomas Vinterberg, distins cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin şi desemnat Cea mai bună peliculă internaţională la Premiile BAFTA. În aceeaşi seară, Dan Byron, unul dintre cei mai apreciaţi artişti de pe scena alternativă din România, va deschide seria concertelor, în formulă solo, acustică, de la ora 19,00.

În cea de-a treia zi a festivalului, de la ora 19,00, pe scena 360°, amenajată special pentru concertele în aer liber, spectatorii îl vor asculta pe Oigăn, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe precum RATB, Kumm sau Moon Museum. De data aceasta, artistul va concerta în formulă solo, iar de la ora 21,00, Florina Gleznea, Cristina Casian şi Mădălina Anea revin pe scenă în spectacolul “3 surori”, regia Peter Kerek, în care muzica, efectele vizuale, coregrafia şi jocul actoricesc construiesc o nouă perspectivă asupra universului cehovian, se arată în comunicat.

În spaţiul dedicat proiecţiilor outdoor va rula, pe 22 iulie, în premieră absolută, “Aici Moscova”, cea mai nouă producţie #unteatruCinematic. Protagoniştii unei experienţe teatral – cinematice intense, în care aparatul de filmat devine personaj principal, actorii Nicoleta Lefter, Alex Călin, Liviu Romanescu şi Răzvan Rotaru vor putea fi urmăriţi pe marele ecran într-un proiect inedit, conceput şi coordonat de Catinca Drăgănescu şi Simona Deaconescu. Accesul la eveniment va fi gratuit, în baza rezervărilor online. În aceeaşi zi, de la ora 19.00, iubitorii de muzică sunt invitaţi să-i descopere în concert pe cei de la Dimitri’s Bats.

Totodată, pe 23 iulie, tot în premieră absolută, va putea fi urmărit, de la ora 19,00, spectacolul “O familie fericită” cu Alina Berzunţeanu şi Istvan Teglas, iar de la ora 20,30, va concerta, într-o formulă acustică, una dintre cele mai longevive trupe din România, EMIL.

O altă premieră, spectacolul “Efecte secundare”, în regia lui Vlad Bălan, cu Bogdan Nechifor, Camelia Pintilie, Vlad Ionuţ şi Oana Jipa, va fi prezentată pe 24 iulie, de la ora 20,00, reprezentaţie precedată de un concert live cu Maria Răducanu şi Maxim Belciug, de la ora 18,00.

Copiii se vor bucura de o întâlnire specială duminică, în ultima zi de festival. De la ora 11,00, cei mici o vor întâlni pe protagonista spectacolului “Carina pe drumul spre casă”, o producţie Unteatru de copii, în regia Oanei Răsuceanu.