24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Naţional de Improvizaţie, între 16 şi 19 septembrie: Nouă spectacole în aer liber la Sala Amfiteatru a TNB

Foto: Agerpres

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Improvizaţie, care va cuprinde nouă spectacole şi ateliere susţinute de artişti din domeniu, se va desfăşura în perioada 16 – 19 septembrie, în aer liber, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, preluat de AGERPRES, publicul care vrea să încerce improvizaţia sau să urmărească un spectacol Impro Jam care se leagă ad-hoc, sub coordonarea unor traineri renumiţi din Europa, e invitat pe 16 septembrie, de la ora 19,00, la spectacolul RECUL. Intrarea la acest spectacol este liberă, în baza unei rezervări online.

Totodată, în premieră în România, festivalul propune o serie de ateliere susţinute de traineri de renume internaţional care vor aborda teme diverse, de la filosofie în improvizaţie, tehnici de utilizare a muzicii, improvizaţie clovn, măşti, dans, compoziţie şi spaţiu, colaborare dintre improvizatori şi public, explorarea personajului şi a limbajului.

Biletele şi abonamentele sunt disponibile pe platforma Eventbook, iar programul festivalului poate fi consultat pe site-ul improfest.ro.

Festivalul Naţional de Improvizaţie se desfăşoară în conformitate cu măsurile în vigoare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Proiectul “Festivalul Naţional de Improvizaţie ediţia a IX-a” este co-finanţat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021.

Înfiinţat în 2013 de Monica Anastase, Festivalul Naţional de Improvizaţie este un proiect realizat de Asociaţia Tam-Tam şi îşi propune să promoveze teatrul de improvizaţie către audienţe noi, mizând pe spectacole interactive şi ateliere susţinute de artişti români şi internaţionali.