22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Internaţional Film O’Clock 2022, în România şi cinci ţări unite de meridianul 25° longitudine estică

Foto: News.ro

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional Film O’Clock se va desfășura în perioada 1 – 6 martie 2022, în şase ţări unite de meridianul 25° longitudine estică, cu acelaşi fus orar: România, Lituania, Bulgaria, Grecia, Egipt şi Africa de Sud. Proiecţiile vor avea loc simultan în şase cinematografe şi spaţii fizice partenere din fiecare ţară participantă, iar festivalul cuprinde şi evenimente dedicate industriei şi dezbateri în mediul online.

Este important de  știut că festivalul prezintă doar filme produse în ţările participante, accentul fiind pus pe producţii ai căror autori împărtăşesc o viziune artistică puternică.

Programul conţine o competiţie de scurtmetraje şi o serie necompetitivă de proiecţii speciale de lungmetraje clasice.

Film O’Clock respectă patrimoniul cinematografic a fiecărei ţări şi doreşte să aducă în atenţie filmele clasice pentru că ele au modelat şi îmbogăţit cultura cinematografică universală.

Scurtmetrajele pot fi înscrise individual în competiţie  prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul festivalului, până la data de 9 ianuarie 2022. Producţia scurtmetrajelor înscrise trebuie să se fi încheiat după 1 ianuarie 2020.

„După doi ani extrem de dificili, înţelegem că întreaga planetă a pierdut interacţiunea caldă şi umană din cinematograf. Tuturor ne-a lipsit întâlnirea fizică care ajută la stabilirea unei legături mai trainice între cineaşti şi spectatori şi, în cele din urmă, între noi şi cei de lângă noi. Înţelegem valoarea comunicării în persoană, care este dificil de transmis în format text sau folosind emoticoane. A venit momentul să ne reîntâlnim în persoană”, a transmis într-un comunicat Mirona Radu, fondator şi director Film O’Clock International Festival, potrivit unui comunicat News.ro.

Publicul este cel care va alege prin vot premiul pentru cel mai bun scurtmetraj cu o valoare brută de 800 de euro. Premiul va fi acordat producătorului – persoană fizică sau juridică. Premiul special oferit de organizatori, cu o valoare brută de 600 de euro, va fi acordat regizorului scurtmetrajului considerat a aduce o viziune inovatoare care promovează excelenţa cinematografică.

Print Friendly, PDF & Email