23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST se deschide spre cinematografie

Foto: Simfest Romania/facebook.com

Festivalul Internaţional SIMFEST care a ajuns la XVIII-a ediţie, care se va desfăşura la Târgu Mureş în perioada 13-19 septembrie. Începând din acest an el se va numi  Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST,  în contextul în care organizatorii au luat decizia de a-l deschide şi spre cinematografie.

“Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST îşi păstrează, astfel, în cadrul competiţiei, specificul iniţial, acordând în continuare o atenţie deosebită producţiei de televiziune, dar se deschide şi spre lumea cinematografiei. Prin adăugarea unei noi secţiuni, destinată filmului de animaţie, competiţia SIMFEST acoperă, practic, toate genurile de creaţie audiovizuală şi multimedia, fapt care îi conferă, în continuare, un statut de unicitate printre celelalte festivaluri din lume. Sunt doar două din noutăţile pe care le aduce ediţia 2021”, au anunţat, joi, organizatorii într-un comunicat de presă.

Pentru ediţia din acest an, înscrierea producţiilor în concurs este în plină desfășurare și se va încheia pe  data de 31 mai.

Potrivit comunicatului, ediţia precedentă, în care apariția pandemiei de coronavirus a determinat o desfăşurare exclusiv online, a însemnat pentru organizatori o experienţă inedită dar și valoroasă în același timp.

“Succesul ei, care a depăşit orice aşteptări, determină echipa SIMFEST să păstreze şi această modalitate de desfăşurare, în paralel cu cea tradiţională, la care sperăm să se poată reveni în septembrie, cu participarea fizică a concurenţilor, invitaţilor şi publicului. O mare parte din evenimentele programate va fi transmisă live, prin streaming, pe internet. Vor fi, de asemenea, proiecţii online ale producţiilor selectate pentru finală. Anul trecut, datorită acestora, au fost înregistrate peste 67.000 de accesări ale paginii de Facebook Simfest Romania şi peste 100.000 de minute de vizionare a producţiilor. Premiile SIMFEST – 2020 au plecat pe 4 continente: Europa, Asia, America şi Australia”, subliniază organizatorii.

Echipa SIMFEST a precizat că îşi propune să îşi menţină statutul câştigat anul trecut, când a primit 14 catalogări internaţionale la nivel de 5 stele din 5 posibile

Lasă un răspuns