Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” se va desfășura în parcul Cişmigiu

Foto: news.ro

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” se află anul acesta la a 8-a ediție  și va avea loc în parcul Cișmigiu. Pe parcursul a zece weekenduri vor fi prezentate spectacole pe o scenă amenajată în aer liber, conform unui comunicat preluat de news.ro.

Potrivit organizatorilor, festivalul va avea loc în perioada 18 iulie – 20 septembrie. Anul acesta se desfășoară sub motto-ul #SusţinemCulturaRO și își extinde repertoriul în afara operei lui Caragiale, astfel că invită toate teatrele din Bucureşti să prezinte, în cadrul evenimentului, cele mai de succes spectacole ale lor.

În  prezent, în contextul restricţiilor ce s-au impus de pandemia COVID-19, proiectul „Bucureştii lui Caragiale”  se dorește a fi platformă de promovare a activităţii instituţiilor de spectacole, în situația în care nu toate teatrele din Bucureşti dispun de infrastructura necesară pentru a organiza activitatea în spaţii deschise.

Se pare că printre participanții de anul acesta sunt Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Mic, UNATC, Teatrul Excelsior, Teatrul Ion Creangă, Opera Comică pentru Copii, În Culise, Teatrul Ţăndărică, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Creart, Teatrul Coquette, Teatrul Arte Dell’Anima, Teatrul Elisabeta şi Teatrul „Stela Popescu”.

La festivalul „Bucureştii lui Caragiale” accesul va fi gratuit și se va putea face pe baza unei rezervări online.