13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Bachus, șansa producătorilor români de a-şi promova produsele

Foto: cjvrancea.ro

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea Bachus, programat în perioada 21-23 octombrie, la Focşani, reprezintă o oportunitate pentru producătorii autohtoni de a-şi expune şi în același timp  promova produsele, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea.

“CJ Vrancea organizează în fiecare toamnă, în luna octombrie, ‘Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea Bachus’, ajuns în acest an la ediţia a XXVIII-a, care va avea loc în perioada 21-23 octombrie 2022. (…) Bachus reprezintă o oportunitate pentru producătorii autohtoni de a-şi expune şi promova produsele, precum şi pentru a dezbate probleme de interes comun privind viticultura”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Vrancea, preluat de Agerpres.

Conform organizatorilor, programul din acest an al Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea Bachus include Concursul Naţional de Vinuri “Bachus”, ajuns la ediţia a XI-a, care va avea loc la Domeniile Panciu şi expoziţia de produse tradiţionale vrâncene “Fabricat în Vrancea”, care se va desfăşura în Crângul Petreşti.

De fapt, concursul Naţional de Vinuri “Bachus” aduce în același loc,  an de an în Vrancea profesionişti din domeniul vinului şi promovează vinurile de calitate, în timp ce expoziţia de vinuri şi de produse tradiţionale “Fabricat în Vrancea” are rolul de a promova Vrancea din punct de vedere oenologic, tradiţional şi cultural.

De asemenea, Centrul Cultural Vrancea va organiza sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 16.00, la Sala Balada din Focşani, concursul naţional de interpretare a cântului tradiţional “Cântece de Viţă Veche”, ediţia a XIII-a, la care vor participa concurenţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani.

Print Friendly, PDF & Email