Festivalul Awake 2021 se va desfășura în mai multe oraşe din ţară

Awake reprezintă primul festival boutique din România și care va avea loc în 2021 sub forma unei serii de evenimente cu capacitate limitată.Acestea se vor desfăşura în această vară în mai multe oraşe din ţară, potrivit unui comunicat al organizatorilor preluat de news.ro.

Cei care deja și-au achiziționat bilete pentru ediţia din 2020 care a fost anulată din cauza restricţiilor impuse în contextul sanitar,  trebuie să știe că bietele rămân valabile pentru oricare dintre oraşele în care vor avea loc Awake.

„Încă din vara anului trecut am decis să ne păstrăm echipa şi să lucrăm la un plan care să readucă Awake sub forma unui festival cât mai sigur, adaptat pandemiei. Evident că am sperat că vom putea reveni la muncă în mod «normal» în 2021, dar nu puteam să ne bazăm doar pe speranţă. Suntem aproape în februarie şi în continuare activitatea întregului sector de evenimente este oprită, nu avem siguranţa că în vară se vor putea organiza festivaluri cu zeci de mii de oameni sau vor fi permise tot evenimentele cu capacitate limitată”, a transmis Laura Coroianu, directorul festivalului.

Prin urmare, Awake 2021 va deveni un festival nomad, urmând a avea loc în fiecare weekend într-un alt oraş din ţară.

În prezent lista include, alături de domeniul Teleki din Gorneşti (Mureş), oraşele Constanţa, Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Organizatorii au declarat că iau în considerare o capacitate limitată, în acest moment festivalul bazându-se pe un scenariu ce va permite acomodarea între 1.000 şi 3.000 de oameni pe zi în fiecare oraş.

Purtarea măştii, păstrarea distanţei fizice, vaccinarea, testarea rapidă, minimizarea aglomerării de oameni sunt principalii factori ce au fost luaţi în calcul în planificarea festivalului, scopul principal fiind cel de a asigura sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi în evenimente, de la artişti şi public, la echipa de organizare.