Fermierii români au câștigat miliarde de euro! Vezi despre ce este vorba

Fermierii români au devenit mai bogați cu aproape 9 miliarde de euro în numai doi ani! Este vorba aici de banii europeni care au intrat în conturile fermierilor în perioada 207-2019, potrivit Agerpres.  Numai în acest an Comisia Europeană a decontat României peste 2,7 miliarde de euro pentru agricultură şi dezvoltare rurală, a anunţat ministerul de resort.

“În data de 26 august 2019 au intrat în conturile României pentru fermieri şi dezvoltarea satului românesc încă 176,41 milioane euro reprezentând rambursarea din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR). Valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a primit în anul 2019 pentru agricultură şi dezvoltare rurală se ridică la suma de peste 2,7 miliarde euro (plăţi directe şi investiţii)” , se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit sursei citate, prin cele două agenţii de plăţi, APIA şi AFIR, domeniul agricol din România a atras 8,95 miliarde euro.  Această sumă reprezintă totalul fondurilor europene intrate în conturile fermierilor români în perioada 2017-2019.