29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Fenomen meteo neobișnuit în București: Averse sub formă de ninsoare cu posibile descărcări electrice

Foto: GettyImages

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață o prognoză meteo specială pentru Capitală.Conform acesteia din această după-amiază și inclusiv pe timpul nopții va ninge și este posibil să apară și fulgere, fiind vorba despre un fenomen foarte rar.

Potrivit ANM, astăzi, cerul se va înnora treptat, iar după-amiaza și la începutul nopții vor fi perioade  în care vor cădea averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil să apară și descărcări electrice.

Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h.

Totuși, temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal în această perioadă, astfel că maxima se va ajunge  în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4…-1 grad.

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va oferi actualizări privind prognoza, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice. Totodată, râmân în vigoare până joi dimineața  mai multe avertizări de vreme rea, mai exact precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului.

Print Friendly, PDF & Email