Felix Bănilă, în atenția CSM! Vezi detaliile

Procurorii din CSM decid astăzi dacă Felix Bănilă se poate întoarce la Parchetul Tribunalului Bacău. Foto: sursazilei.ro

Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi solicitarea procurorului Felix Bănilă de a se întoarce la Parchetul Tribunalului Bacău. Bănilă a demisionat de la conducerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în 2 octombrie, la trei zile de la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, conform hotnews.ro.

Pe ordinea de zi se află ”Notă privind cererea domnului procuror BĂNILĂ OLIVER FELIX de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut șefului DIICOT să își dea demisia invocând modul în care s-a desfășurat ancheta în cazul Caracal, care, în opinia șefului statului, “generează semne de întrebare majore”.

Felix Bănilă susține că și-a fi făcut datoria și și-a “pus toată priceperea, profesionalismul și buna-credință în exercitarea funcției”, dar demisia sa “este absolut necesară” pentru a oferi colegilor săi posibilitatea de a lucra într-un climat lipsit de presiune.

Felix Bănilă a fost instalat, în iulie 2018, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), el afirmând că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT.

Felix Banilă a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, iar în perioada 2010 – 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău, de unde, în 2016, a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Prin demisia lui Felix Bănilă, DIICOT a devenit a treia instituție fundamentală din justiție, alături de DNA și Parchetul General, condusă de un interimar.