FCSB, calificare dramatică după un meci antologic în Serbia! Vezi detalii

Foto: facebook.com/FCSBOfficial

FCSB s-a calificat în turul trei preliminar din Europa League în urma unui meci jucat în Serbia care a intrat în istoria cupelor europene, scrie digisport.ro. Decimată în urma cazurilor de coronavirus, echipa din Liga 1 a învins formația Backa Topola după       penalty-urile de departajare, după ce la finalul celor 120 de minute de joc scorul era 6-6!

Backa Topola a marcat de două ori în startul partidei prin Milicevic și Duronjic, iar Florinel Coman a redus din diferență până la pauză. Cu un minut înainte de finalul primelor 45 de minute, sârbii au rămas în 10, după eliminarea lui Ponjevic.

În minutul 50, Dennis Man a restabilit egalitatea pe tabelă, însă bucuria FCSB-ului a durat un singur minut, Lukic reușind să înscrie după o eroare a portarului Ducan. Același Dennis Man a marcat din penalty în minutul 63 și scorul devenea 3-3. Autogolul lui Balaz din minutul 92 părea că le-a asigurat calificarea roș-albaștrilor, dar după câteva zeci de secunde, Tomanovic a trimis partida în prelungiri. Așadar, după 90 de minute de joc scorul era egal, 4-4.

În minutul 103 sârbii au rămas în 9 jucători, Siladji fiind și el eliminat, iar două minute mai târziu, Man și-a trecut în cont tripla. După un singur minut însă , Topola a revenit pe tabelă după ce mingea trimisă în bară de un jucător sârb l-a lovit în spate pe Ducan și a intrat în poartă.

Adrian Petre, jucătorul aflat în dizgrație la FCSB, a marcat pentru 6-5 în minutul 108. Încă o dată Backa Topola nu s-a dat bătută și a trimis meciul la loteria loviturilor de departajare, prin Tomanovic. La penalty-uri, jucătorul gazdelor, Banjac, a fost singurul jucător care a ratat, iar Dennis Man a înscris lovitura decisivă și a adus calificarea echipei bucureștene.

În turul trei preliminar din Europa League, FCSB va juca împotriva echipei Slovan Liberec. Acest meci se va disputa pe 24 septembrie la Giurgiu.