Fără BAC, dar cu 4.000 de euro salariu! Vezi cum este posibil

Chiar dacă nu ai BAC-ul, poți avea un job bine plătit. Și nu cu orice salariu, ci chiar și cu 4.000 de euro lunar! Există o astfel de meserie, care poate garanta un salariu cuprins între 1.000 și 4.000 de euro, iar absolvirea bacalaureatului nu este o condiție obligatorie.

Este vorba despre însoțitorii de zbor, potrivit Digi24. Specialiștii avertizează că în următorii cinci ani e nevoie de peste un milion de însoţitori de zbor la nivel mondial.

Cei care sunt interesați trebuie să plătească 1.500 de euro pentru un curs de însoțitori de bord. El durează patru săptămâni și elevii trebuie să înveţe noțiuni despre securitate şi legislaţie aeronautică, dar şi să fie familiari cu partea tehnică a avionului.

Condiţiile pentru înscrierea la cursurile de însoțitor de bord: să ai înălțime minimum 1,57 și să fi terminat clasa XII-a. Bacalaureatul este opţional, după cum am precizat mai sus.

Există însă și o problemă. Cunoașterea limbii engleze este obligatorie, după cum susțin instructorii examinatori. Fără cunoştinţe serioase, cei care doresc un astfel de job nu au şanse să treacă de interviul companiilor.