Fapte cu iz penal la un ONG! Doi membri au făcut asociații cu nume similare

Membrii din Grupul de Susținere Locală, Marian Joiman și Daniela Nae, urmăriți de executorul judecătoresc, au fost prinși făcând o altă asociație cu un nume similar Grup de Socializare Locală.

Fantezia infracțională a celor doi membri din Grupul de Susținere Locală, Marian Joiman și Daniela Nae, care, în urmă unor procese calomnioase pierdute în instanță, sunt urmăriți de executorul judecătoresc pentru plata unor sume considerabile, este inimaginabilă ei găsind o soluție pentru a scăpa de plată dar și pentru a înșela în continuare cetățenii de bună credință din Ilfov și comunele Berceni, Sintești și Vidra.

Aceștia văzând că Asociația Grup de Susținere Locală este compromisă, atât în ochii cetățenilor din județul Ilfov, mințiți și înșelați în diverse acțiuni, dar și al autorităților care au declanșat executarea silită, au înființat o asociație cu un nume similar, Grup de Socializare Locală, numit tot GSL ca și prima asociație, pentru a nu plăti sume importante la executor,â dar și pentru a putea continua activitățile de șantaj începute cu un an în urmă.

Specialiștii în drept penal apreciază că această formulă practicată de cele două asociații, având nume similar, ușor de confundat și aceeași membri, îmbracă forma unei înșelăciuni potrivit art. 244 alin.1 Cod Penal.

Scopurile nobile ale ONG-urilor și asociațiilor care lucrează pentru a promova bunăstarea tuturor membrilor societății și pentru funcționarea corespunzătoare a unei democrații sunt umbrite de elemente infracționale care folosesc aceste instrumente publice pentru promovarea înșelăciunii a minciunii și corupției.

Așa cum relevă articolele din presa centrală și locală apărute în ultima luna, membrii Grupului de Susținere Locală și acum mai nou aceeași membri în noul Grup de Socializare Locală, Marian Joiman și Daniela Nae sunt de fapt penibilii interpuși ai acționarilor societății Ecorec care gestionează groapa de gunoi Glina și care a pus în pericol viața locuitorilor din zonele învecinate în ultimii 15 ani, cu repercursiuni grave asupra sănătatii acestora.

Conform informațiilor publicate în mass-media rezultă că în prezent Ecorec, societatea care a administrat groapa de gunoi Glina, cea mai periculoasă groapa de gunoi din România, face obiectul unor cercetări penale ca urmare a sesizării Gărzii de Mediu pentru infracțiunea de poluare a apelor cu substanțe periculoase, infracțiune prevăzută de art. 92, alin 1 din Legea 107/1996 – legea apelor. De asemenea, pentru infracțiuni privind autorizarea groapii de gunoi Glina la o distanță de 70 m față de casele oamenilor, a fost descoperită o rețea infracțională organizată, formată din reprezentanti ai Ecorec, Corina Blănaru și Gheorghe Moca, funcționari publici din Ministerul Mediului, de la Agenția Naționala de Protecție a Mediului, de la Agenția de Protecție a mediului Ilfov, de la Direcția de Sănătate Publică Ilfov formându-se dosarul penal cu autori cunoscuți în curs de cercetare de către parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, nr. 2132/P/2019.

Asociații și administratorii Ecorec fac parte dintr-o rețea europeană specializată în infracțiuni de mediu și crimă organizată care se ocupau de spălarea banilor sub masca activității desfășurate la groapa de gunoi Glina, fiind arestați în baza unui mandat european și condamnați de tribunalul din Roma conform presei naționale și internaționale.

Asociațiile Grupul de Susținere Locală și acum, mai nou, Grupul de Socializare Locală GSL, au susținut în mod evident autorizarea poluatorului Ecorec cu scopul final de menținere a rețelei infracționale internaționale de spălare de bani prin intermediul gropii de gunoi Glina și activitatea infracțională a administratorilor și asociaților acestei societăți.

Grupul de Susținere Locală și Grupul de Socializare Locală, prin paravanul promovării unor acțiuni în favoarea cetățenilor, apară de fapt interesele rețelei infracționale luptând alături de aceasta pentru autorizarea gropii de gunoi Glina, împotriva sănătății oamenilor și menținerea rețelei internaționale de spălare de bani aducătoare de profituri, pe principiul scris de presa română de mai multe ori în ultimul timp, “bani negri contra sănătății oamenilor“.

Elocvent este documentul atașat în copie semnat de Marian Joiman în calitate de președinte al Grupului de Susținere Locală în data de 12.02.2019 la sediul Apm Ilfov în complicitate cu fostul director executiv al acestei instituții Alin Romeo Ciprian Stanciu, prin care se susține autorizarea celui mai mare poluator Ecorec prin activitatea de la groapa de gunoi Glina aflată la o distanță de 70 m de casele oamenilor, semnând astfel o formalitate falsă necesară directorul executiv pentru a realiza infracțiunile de fals și abuz pentru care este cercetat în dosarele penale în curs.

Văzând acestă poziție fermă contra sănătatii oamenilor din județul Ilfov și în favoarea poluatorilor de la Ecorec făcute de Marian Joiman și Daniela Nae, localnicii revoltați din jurul gropii de gunoi Glina se întreabă mirați când au devenit aceștia ecologiști și apărători ai intereselor populației dacă în luna februarie 2019 aceștia erau de cealaltă parte a baricadei și semnau documente pentru condamnarea la poluare, la boli și la mirosuri toxice a unor comunități locale?

Experții în drept penal apreciază că Marian Joiman este evident complice al fostului director executiv Alin Romeo Ciprian Stanciu de la APM Ilfov iar cercetarea lui în dosarele penale în curs ar putea duce la nume grele de funcționari publici corupți și la destructurarea rețelei infracționale internaționale.

Faptele incriminate sub denumirea de infracțiuni săvârșite la groapa de gunoi Glina extinse până la nivelulul instituțiilor statului român și transfrontalier la nivel internațional prin rețeaua de spălare de bani cu complicitatea Grupului de Susținere Locală și Grupului de Socializare Locală aduc o gravă atingere adevărului și încrederii care trebuie să determine formarea și desfășurarea relației dintre oameni, urmarea imediată constă în crearea unei stări de pericol pentru valoarea socială ocrotită de lege și lezată de subiecții activi ai infracțiunilor mai ales când aceștia se autointitulează ecologiști.