Faimoasele roșii din Vidra au cucerit litoralul românesc

Roșiile din Vidra sunt recunoscute în România. Ultimele statistici arată că ele au fost cele mai bine vândute în piețele din București și din Giurgiu, dar și pe litoral. Foto: zf.ro

Comuna Vidra din județul Ilfov este recunoscută peste tot în țară prin roșiile gustoase pe care oamenii locului le cultivă și apoi le vând. Vorbim despre o localitate care dispune de un cadru natural de excepție, de care cultivatorii și producătorii de legume beneficiază. Ies în evidență în Vidra solul de o calitate excepțională, oportun pentru legumicultură,  dar și apa foarte bună pentru calitatea legumelor.

Cel mai important lucru este că ultimele date statistice arată că s-a înregistrat un adevărat record la vânzările de roșii din comuna Vidra. Aceste produse au fost cele mai vândute dintre toate roșiile existente în piețele din Bucuresti  și Giurgiu, dar și de pe litoralul românesc. Datele statistice spun că, în luna iunie și prima parte din iulie, tomatele cele mai vândute pe litoral au fost cele din Vidra, care depășesc la gust și calitate bio pe cele din import.

Mai mult decât atât, localnicii din Vidra pot fi dați exemplu pentru modul în care își fac meseria. Și venim cu câteva exemple mai jos, despre care presa online a scris în ultimul timp.

Gheorghe Antonescu este unul dintre cei mai recunoscuți producători de roșii din Vidra.    Foto: jurnaluldeilfov.ro

Gheorghe Antonescu plantează roșii multicolore de vreo șase ani, în comuna Vidra, lângă Bucureşti. Aduce din Bulgaria seminţele de tomate roz şi galbene. Iar, pe cele negre, tocmai din Israel. Spune, însă, că solul şi îngrijirea pe timp de iarnă a plantelor fac diferenţa între o roşie delicioasă şi una… fără gust, potrivit Antena 1. ,,S-a invadat piaţa de roşii turceşti care sunt frumoase, dar când tai şi guşti din ea nu are gustul celor pe care le cultivăm noi”, a spus Antonescu.

Afacerea cu roșii a lui Florin Paraschiv este una de succes. Foto: agrointel.ro

Și tânărul cultivator de roșii Florin Paraschiv a dezvoltat o afacere cu care se  poate mândri. El  îmbină pasiunea cu profitul. „Tomatino”, așa cum a fost poreclit, a fost atras de legumicultură încă din copilărie și a continuat să își valorifice pasiunea de-a lungul anilor.

Florin Paraschiv a făcut acest lucru prin intermediul solariilor de la Vidra, unde cultivă o gamă largă de legume, potrivit agrintel.ro . ,,Îmi place și mă mândresc cu ceea ce sunt și ce fac, deci nu îmi este rușine. În afară de Florin Paraschiv, mi se spune și ,,Tomatino”, mai nou, pentru că sunt cultivator de tomate. La ora actuală am 14 soiuri de roșii, printre care două pe care le testez ca să văd cum se aclimatizează.  Avem un solar la Vidra, unde avem 2.000 mp, dar acolo avem alte legume”, a spus Florin Paraschiv.

Producătorii de roșii din Vidra au fost stimulați și prin Programul Tomata. Unul prin care fermierii au beneficiat de subvenții. Mai exact, este vorba de o subvenție pentru fiecare de 3.000 de euro pe timp de 5 ani. Condiția a fost ca fiecare producător să cultive 1.000 mp de suprafață protejată – sere sau solare – și să comercializeze o cantitate de 2.000 kg de roșii, până la finalul anului.