Facebook va interzice conținutul despre autovătămare şi sinucidere

Foto: news.ro

Facebook va interzice imaginile despre autovătămare pentru a înăspri politicile faţă de conţinutul suicidar, pe fondul criticilor în creştere referitoare la modul în care companiile de media moderează conţinutul violent şi posibil periculos.

Potrivit news.ro, reţeaua socială a mai anunţat că va fi mai dificil de căutat pe Instagram conţinutul legat de autovătămare şi se va asigura că acesta nu apare la recomandări în secţiunea Explore de pe aplicaţia pentru fotografii.

Anunţul Facebook a fost făcut de Ziua Mondială de Prevenire a Sinuciderilor. Mai mult, în urma remarcilor făcute de Twitter, conţinutul legat de autovătămare nu va mai fi raportat ca abuziv, pentru a reduce stigmatul sinuciderii.

Aproximativ 8 milioane de oameni mor anual prin sinucidere, respectiv o persoană la fiecare 40 de secunde, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Facebook are o echipă de moderatori care urmăresc conţinuturile cum ar fi transmiterea în direct a actelor violente, precum şi sinuciderile. Compania lucrează cu cel puțin cinci parteneri, din minimum opt ţări, pentru a evalua conţinutul.

Guverne din întreaga lume încearcă să găsească modalităţi mai eificente de control al conţinutului de pe reţelele sociale, acuzate deseori că încurajează abuzurile, răspândirea pornografiei online şi manipularea alegătorilor.