Facebook lasează noul Messenger Rooms

FILE PHOTO: A Facebook logo is displayed on a smartphone in this illustration taken January 6, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Rețeaua socială Facebook lansează nou Messenger Rooms, o facilitate ce ușurează comunicarea din această perioadă. Ea poate găzdui acum grupuri de persoane în cadrul unor conversații video, unde pot participa inclusiv utilizatorii care nu au cont pe această rețea, potrivit Agerpres.

Acest nou serviciu va fi disponibil începând de azi, 24 aprilie, și va mai oferi o serie de funcții extinse, ce se vor centra pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp. Toate acestea fac parte dintr-o încercare de a prelua popularitatea bruscă generată de aplicația Zoom.

Opțiunea Messenger Rooms va putea găzdui, în curând, până la cincizeci de persoane, fără a fi limitați de timp, confidenţialitatea şi siguranţa fiind o prioritate, după cum a transmis compania.

Acest anunț vine în contextul în care tot mai mulţi oameni recurg la tehnologia ce permite discuţiile video în direct ca mijloc de menţinere a contactului în timpul măsurilor de izolare, Facebook raportând că cererea pentru apeluri video pe Messenger şi WhatsApp a crescut cel puţin de două ori în zonele cele mai afectate de coronavirus.