Facebook lansează funcția de transfer a pozelor în Google Photos

Foto: depositphotos.com

Facebook a anunțat că intenționează să lanseze, la nivel global, o funcție prin intermediul căreia utilizatorii vor putea transfera imaginile și clipurile video de pe rețeaua de socializare în serviciul Google Photos, potrivit hotnews.ro.

Funcția va fi disponibilă într-o primă fază doar în Irlanda, urmând să fie disponibilă pentru toți utilizatorii la începutul anului 2020. În viitor, transferul va fi posibil și din alte servicii, precum Instagram, conform reprezentanților Facebook.

Acesta este primul serviciu construit de Facebook pe baza Data Transfer Project (DTP) și este un standard deschis, lansat în anul 2017, pentru aranjarea datelor astfel încât utilizatorii să le poată muta ușor de pe o platformă pe alta.

Mai mult, printre fondatorii proiectului se numără giganți precum Google, Facebook, Microsoft și Twitter. Apple s-a alăturat peste câteva luni.

Facebook este una dintre cele mai mari platforme de partajare foto din lume. În fiecare zi sunt încărcate pe rețeaua de socializare 300 de milioane de imagini.