Facebook face un experiment! Vezi ce va testa rețeaua de socializare

Facebook va testa ascunderea like-urilor în Australia. Această schimbare a fost încercată și de Instagram în mai multe țări încă din luna iulie. Foto: ziarmm.ro

Facebook va face un experiment în Australia, unde va testa ascunderea like-urilor, scrie BBC, informație preluată de hotnews.ro.

Începând de vineri, unii utilizatori australieni nu vor mai putea vedea numărul de like-uri sau de reacții pe care ceilalți utilizatori le primesc. Această schimbare a fost încercată și de platforma Instagram în mai multe țări încă din luna iulie.
Facebook susține că înlăturarea like-urilor reprezintă o încercare de a reduce presiunea socială la care sunt supuși utilizatorii. Oamenii vor putea să vadă în continuare câte like-uri primesc la propriile postări.
“Este vorba despre a scoate numărul din ecuație, pentru ca oamenii să se poată concentra pe calitatea interacțiunilor și pe calitatea conținutului, mai degrabă decât pe numărul de reacții”, a declarat purtătoarea de cuvânt Facebook, Mia Garlick. Aceasta a mai spus înainte de a se lua această decizie au existat consultări
cu experți în domeniul sănătății psihice și cu grupurile anti-bullying înainte de a lua decizia.