”Expoziţia de o oră – etnosculptură”, la bustul lui Brâncuşi

Ziua Brâncuşi este sărbătorită, vineri, 19 februarie, și la Timişoara, prin “Expoziţia de o oră – etnosculptură” a arhitectului timişorean Mihai Donici. Ea va fi organizată în intervalul orar 14,00-15,00, la bustul sculptorului din parcul Facultăţii de Artă a Universităţii de Vest Timişoara.

“De cinci ani fac fapte neconvenţionale, în singura zi în care ne amintim de Constantin Brâncuşi. În anul 2017 a fost ‘Coroana sub forma motivului circular Brâncuşi’; în anul 2018, Expoziţia-protest împotriva neachiziţionării lucrării ‘Cuminţenia pământului’ de către statul român. Anul 2019 a adus o triplă expoziţie, la Galeria PMT, Biblioteca UPT şi la bustul Brâncuşi. În anul 2020 am avut ‘Recreere: masa, poarta, coloana’, din module de bază. În anul 2021 marcăm Ziua Brâncuşi prin expoziţia de o oră, care anulează soclul inadecvat al monumentului”, transmite arhitectul Mihai Donici, într-un comunicat  transmis de Agerpres.

Această expoziţia este organizată cu sprijinul Asociaţiei Culturale Arte-Factum.

Mihai Donici este de părere că Brâncuși este singurul român considerat universal, prin prisma faptului că a reușit imposibila sinteză tradiţional-modern, deși oamenii din ziua de azi nu îl înțeleg pe deplin.