Experţi din New Mexico spun că păsările din regiune mor în număr alarmant

Foto: news.ro

Experţi naturalişti din New Mexico au anunţat că păsările din regiune mor în număr alarmant, posibil „sute de mii”, după ce numeroşi rezidenţi au semnalat prezenţa trupurilor în diferite locuri, potrivit news.ro.

Jurnalistul Austin Fisher arată un grup de zeci de păsări moarte pe care l-a descoperit în timp ce făcea o drumeţie pe 13 septembrie în districtul Rio Arriba din nordul statului.

Mai multe agenţii investighează, inclusiv Bureau of Land Management şi White Sands Missile Range, unitate militară din zonă.

„Pe raza de tragere a rachetelor putea găsi într-o săptămână mai puţin de jumătate de duzină de păsări”, a spus Trish Butler, biolog al poligonului.

Cercetătorilor nu le este clar din ce cauză mor păsările, iar Desmond spune că este posibil ca asta să se întâmple din cauza unui front de aer rece care a lovit New Mexico săptămâna trecută sau din cauza secetei recente, dar şi că decesul poate fi legat de incendiile din Vest.

Oamenii de ştiinţă cer publicului să raporteze într-o bază de date dacă observă păsări moarte şi să le ducă spre a fi studiate.