Există primul român care are coronavirus. Vezi detalii

Foto: hotnews.ro

Un român de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, are coronavirus, potrivit hotnews.ro. La bordul vasului se află 3.700 de pasageri și membri ai echipajului, printre care 17 români .

Până la această oră, virusul a fost confirmat în cazul a 218 pasageri aflați la bordul navei de croazieră. Dintre ultimele 44 de cazuri confirmate pe vas, 43 sunt pasageri, iar unul este membru al echipajului.

“Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații”, a anunțat Ministerul de Externe.

Nava Diamond Princess a fost plasată în carantină pentru două săptămâni pe data de 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, după ce un bărbat care debarcase în Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus.