Exercițiu militar multinațional cu 30 de infanteriști români

Un exerciţiu multinaţional din Bulgaria îi așteaptă pe infanteriștii marini din România. Vorbim despre exercițiul ,„Platinum Lion 19”, care va avea loc în perioada 8-19 iulie și la care vor participa 30 de infanteriști de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag . Militarii români vor pleca spre localitatea bulgară Novo Selo pe 7 iulie, potrivit unui comunicat al Forţelor Navale. Acolo, românii vor executa activităţi de instruire şi trageri cu armamentul din dotare împreună cu militari din alte șase state (Albania, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Serbia şi SUA).

„Platinum Lion 19” face parte din iniţiativa „Black Sea Rotational Force 19”, condusă de Comandamentul Infanteriei Marinei SUA pentru Europa şi Africa MARFOREUR (Marine Forces Europe And Africa).“Integrarea plutonului de infanterişti marini într-o forţă multinaţională terestră urmăreşte consolidarea interoperabilităţii forţelor partenere din regiunea Mării Negre, menţinerea capabilităţii Flotilei Fluviale a României de dislocare şi de instruire în comun cu partenerii străini, precum şi dezvoltarea cooperării militare multinaţionale în plan regional”, se precizează în comunicatul Forțelor Navale.

„Platinum Lion 19” este un exerciţiu care se bazează pe un scenariu complex de antrenamente în teren, pe partea de infanterie marină. El cuprinde secvenţe de executare a apărării, specifice operaţiilor de luptă urbane.

Foto: tulceanoastra.ro