Examenul de rezidențiat ar putea fi amânat din nou! Ce a declarat ministrul Sănătății

Foto: news.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat astăzi, la Iaşi, că nu exclude o nouă amânare a examenului de rezidenţiat, pentru că nu există încă un ministru al Educaţiei, precizând că îi este greu să spună dacă examenul va avea loc pe 8 decembrie, aşa cum s-a propus, potrivit news.ro.

“Este greu să spun dacă va avea loc pe 8 decembrie. Propunerea noastră pentru 8 decembrie rămâne valabilă. Vom vedea ce se întâmplă pe scena politică. Dacă nu vom avea un ministru al Educaţiei, data de 8 decembrie nu va putea fi respectată. Un secretar de stat al Educaţiei poate semna doar dacă ar fi împuternicit, ori cel care l-ar putea împuternici, adică ministrul, nu există. Legislaţia este foarte clară“, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Întrebată despre posibilele proteste ale absolvenţilor de medicină în perioada imediat următoare, Pintea a spus că ordinele pentru organizarea concursului de rezidenţiat nu pot fi semnate decât dacă avem un ministru al Educaţiei.

Cât despre o eventuală nouă amânare a datei pentru organizarea rezidenţiatului, Pintea a spus că şi această chestiune este delicată, întrucât legea precizează că acest concurs trebuie organizat în trimestrul patru al fiecărui an, iar dacă se propune amânarea pentru anul viitor, se încalcă legea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, pe data de 4 octombrie, că examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie a fost amânat. Data propusă pentru susţinerea examenului a fost 8 decembrie.