23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Eurovision 2021 – Reprezentanţii celor 41 de ţări, live pe scena de la Rotterdam. Delegaţiile participante vor fi restrânse

 

Reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise la Eurovision Song Contest 2021 vor putea participa live în competiţia de la Rotterdam, planificată pentru luna mai, au în vedere organizatorii evenimentului.

Organizatorii ESC au declarat că este nevoie ca artiştii să călătorească în Olanda pentru concurs, potrivit news.ro.

„Nu este o călătorie de vacanţă, este chiar o muncă ce trebuie făcută”, a spus Martin Osterdahl, director al Eurovision, pentru BBC.

Ediţia din 2020 nu a avut loc ca urma a apariției pandemiei de coronavirus. Osterdahl a susținut că înaintea  pregătirii ediției din acest an,  au  avut loc discuţii între organizatorii Eurovision şi organizatori ai altor evenimente live internaţionale.

„Am fost în legătură strânsă cu organizatori din Formula 1, turnee de tenis, asociaţii de golf şi am avut de învăţat din cele mai bune experienţe. Ne-am comparat planurile cu cele ale ION (Internaţional Olympic Committee)”, a mai spus el.

În acest moment, nu este încă stabilit dacă semifinalele şi finala de la Rotterdam va putea avea loc cu prezenţa publicului în sală.

Totodată, organizatorii au specificat că delegaţiile ţărilor participante vor fi mai restrânse decât de obicei, mai exact se vor limita  la 20 de oameni (faţă de o medie de 38, din anii trecuţi) -, iar măsurile de siguranţă stabilite vor fi foarte stricte.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de ţări. România va fi reprezentată de Roxen.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live de TVR.

Ediția din 2019 a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori, după apariția pandemiei provocate de coronavirus.

Lasă un răspuns