3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Elon Musk și-a cumpărat bilet de 250.000 de dolari pe naveta lui Richard Branson

Foto: GettyImages

Miliardarul britanic Richard Branson a vândut bilete de 80 de milioane de dolari pentru naveta pe care a inaugurat-o prin zborul de duminică, potrivit digi24.ro.

Unul dintre clienți este alt miliardar pasionat de cosmos, nimeni altul decât Elon Musk. Jurnaliștii americani nu știu pentru ce perioadă a rezervat Elon Musk biletul.

Un bilet la Virgin Galactic pentru cursă costă 250 de mii de dolari.

Spre deosebire de Richard Branson și Jeff Bezos care s-au concentrat pe călătoriile suborbitale cu scop comercial, Elon Musk s-a concentrat pe misiuni cu bătaie mult mai lungă. El trimite deja oameni pe Stația Spațială Internațională și pentru viitor țintește planeta Marte.

Zborul a cărui pregătire a durat 17 ani a decolat cu succes duminică și l-a dus pe miliardarul Richard Branson din deșertul New Mexico până la marginea spațiului. A fost o călătorie istorică, iar mizele ei, dincolo de progresul tehnologic, sunt deopotrivă economice. 

Avionul Unity a aterizat cu succes înapoi pe Pământ, după ce miliardarul a văzut Pământul pentru câteva minute de la limita spațiului.

Printre colegii de zbor ai luiRichard Branson s-au numărat Beth Moses, astronaut instructor-șef  la Virgin Galactic, Colin Bennett, inginerul-șef de operațiuni al Virgin Galactic, și Sirisha Bandla, vicepreședintele pentru afaceri guvernamentale și operațiuni de cercetare al companiei.